Sarvaš

Ivan Vrkić: OBILAZAK RADOVA U SARVAŠU

Petak popodne je, kao inače, rezerviran za obilazak radova u svrhu informiranja građana. Tako, u prvom redu priloženih fotografija, s lijeva na desno, prvo sam obišao staru kuću smještenu u centru Sarvaša koja je opasna po prolaznike zbog čega pozivam vlasnike da saniraju krov i samu zgradu jer sa sebe želim skinuti odgovornost za bilo kakve posljedice. Preko puta dotrajale građevine pregledao sam završen parking za dvadesetak vozila i radove na izgradnji dječjeg vrtića Ribica koji teku po planu.

Drugi red fotografija počinje s pregledom Industrijske zone Nemetin gdje su radovi pri samom kraju, prošli smo tehnički pregled te čekamo uporabnu dozvolu. Neki od vijećnika na Gradskom vijeću su me prozivali da je Zona obrasla korovom što nije istina jer je 60 od ukupno 101 hektra dodijeljeno tvrtki Obnovljivi izvori energije Osijek d.o.o. za sijanje raznih kultura što su oni u potpunosti i učinili.

Nadalje, ispred Zone se navlači novi sloj asfalta do spoja prema Klisi ukupne dužine oko 900 m i radovi dobro napreduju. Tvrtka Vodovod-Osijek d.o.o. radi na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda što sam također obišao i vidio da truda ne nedostaje.

Treći red počinje pregledom radova na nathodniku za stanovnike Stadionskog naselja koji me posebno veseli zbog problema ovih ljudi koje ćemo konačno riješiti, a ujedno sam stao i dobio informaciju kako se gradi i spomenik Ivici Repušiću, poginulom djelatniku SJP Orao, i to upravo na mjestu gdje je položio život na oltaru domovine. Na kraju, dvosmjerna cesta ispred starog kolodvora je gotovo završena i vrlo brzo će biti puštena u promet.

 

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close