Sarvaš

USKORO NOVI SEMAFOR U SARVAŠU

Kritična prometna točka u Sarvašu – pješački prijelaz kod nogometnog igrališta na glavnoj cesti – bit će obilježena svjetlosnim uređajima ove godine kako bi se utjecalo na smanjenje mogućnosti stradavanja pješaka. Naime, da netko ne nastrada na tom mjestu odnosno da se vozilima ne juri više od ograničene brzine očito nije pomoglo ni postojeće upozorenje o radarskoj kontroli na toj dionici,  a unatoč i učestalim policijskim kontrolama prometa u Sarvašu kojima policija preventira u prometu kako bi se izbjegle tragične posljedice.

Stoga su vijećnici Mjesnog odbora Sarvaš s predsjednicom Vijeća Ivanom Davidović zatražili, nedavno u razgovoru s gradonačelnikom Osijeka Ivicom Vrkićem, postavljanje semafora na toj lokaciji.

–         Problem moramo hitno riješiti pa će biti postavljeno treptajuće svjetlosno upozorenje na pješačkom prijelazu gdje se nedavno dogodila prometna nesreća s težim ozljedama pješaka. Nije to prvi put i stoga je pokrenuta ova inicijativa koja će sljedeće godine rezultirati na kraju i postavljanjem semafora. Do tada će tamo biti prometni znak s treptajućim upozorenjem za vozače – kaže Ivana Davidović.

Na takvu soluciju rješenja odlučilo se, kako se neslužbeno doznaje, zbog toga što su u Sarvašu planirani radovi na toj prometnici.

–         Ne mogu sasvim precizno reći o tom projektu i detalje jer službeno još nemamo obavijest. Ali, prema informacijama s kojima raspolažem planirano je da se ta cesta nagodinu potpuno rekonstruira, a u sklopu toga bi bio isprojektiran i semafor na poziv na toj lokaciji. To je stvarna potreba jer na nogometnom igralištu treniraju djeca, dolaze gledatelji na utakmice ili druga događanja koja se održavaju na terenu našeg nogometnog kluba – kaže Ivana Davidović.

povezani članci

Back to top button
Close