Osijek

GPP uvodi novu autobusnu liniju kroz Osijek

Korisnici javnog gradskog prijevoza, od DANAS ponedjeljka 22. veljače 2016. moći će se voziti novom gradskom linijom, koja se uvodi kako bi se osigurala bolja mobilnost građana grada Osijeka. Naime, novom autobusnom linijom GPP namjerava uključiti do sada slabije povezan jugozapadni dio grada u svoju mrežu gradskih autobusnih linija, pa će tako nova autobusna linija broj 10 prometovati sljedećom relacijom: Ulica Hrvatske Republike – Županijska – Ulica Ivana Gundulića – Sljemenska – Kolodvorska – Kapelska – Svilajska.

Autobusi će se zaustavljati na svim postojećim stajalištima duž navedene relacije, uz dodatna dva nova, krajnja stajališta u Svilajskoj ulici, u blizini trgovačkog centra Portanova.

 

– Rezultat je ovo višegodišnjeg praćenja svih raspoloživih podataka iz područja prometa, te realnih i egzaktno utvrđenih transportnih potreba korisnika javnog gradskog prijevoza dobivenih brojanjem putnika.

Obzirom da u trgovačkom centru u zapadnom dijelu grada radi velik broj naših sugrađana (njih oko 700), vozni red nove autobusne linije biti će sastavljen na način da će se posebno voditi računa o potrebama tih ljudi za dolazak i odlazak s posla. Također, većina polazaka i dolazaka nove linije međusobno će biti usklađena s polascima i dolascima ostalih linija koje prometuju područjem grada., rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a.

KARTA LINIJE  UL.HR. REPUBLIKE – SVILAJSKA

KRONOLOŠKI POLASCI

Oznake

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close