Osijek

HNK u Osijeku dočekao svoje nagrađene

Djelatnici HNK-a u Osijeku, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić, roditelji, ljubitelji kazališta i mediji svečano su dočekali svoje idole pobjednike i tri osvojena kipića s održane dodjele ‘Nagrade hrvatskog glumišta 2016.‘ u Zagrebu. Sama manifestacija dočeka bila je iznenađenje i zahvala nagrađenima izvođačima i intendantu Božidaru Šnajderu na velikom radu i trudu te velikom doprinosu za grad Osijek i cijelu Slavoniju.

– Gospodo, ja vam se i ovim putem još jednom od srca zahvaljujem, jer ovo sve znači da volite kazalište. Ono što je sve oduševilo i što ste vidjeli, to su naša djeca na koje sam posebno ponosan. Hvala im puno kao i njihovim roditeljima. Kad budu pogledali snimku s jučerašnjeg događanja znat će da su pisali povijest. Kad će to pokazati svojim unucima znat će da su napravili veliku stvar. Hvala svim djelatnicima; od portira, tehničkom dijelu, glumcima, svim djelatnicima ovog kazališta, jer svi smo mi ovo doprinijeli zajedno. Moramo se veseliti ovim nagradama i slaviti ih. A još jednu stvar bi htio reći i naglasiti. Jučer je nagradu primila velika glumica, duša našeg kazališta – Radoslava Mrkšić. To je Rada i zaslužila. Meni je izuzetno bilo stalo da Rada dobije tu nagradu jer Rada će do kraja ove godine primiti i Pečat grada Osijeka i tako ćemo joj se probati odužiti za njen rad i doprinos koji je neprocjenjiv. Rada je s nama ovdje više od četrdeset godina – rekao je pun emocija intendant Božidar Šnajder.

hnk-osijek-bozidar-snajder

Šnajder se u svom završnom govoru zahvalio još jednom svima i pozvao sve prisutne da nazdrave. Iako je mislio da je svečani doček završio, za riječ su se javili gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić koji su i u svoje ime zahvalili svima i iskazali ponos učinjenim radom te darovali nagrađene i intendanta Božidara Šnajdera prigodnim poklonima. A hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Gordan Grlić Radman dodijelilo je zahvalnicu intendantu Božidaru Šnajderu i HNK u Osijeku kojom se potvrđuje osobiti doprinos Božidara Šnajdera za uspješno ostvarenje izvedbe opere Ivana Plemenitog Zajca Nikola Šubić Zrinski koja simbolizira zajedničku mađarsku i hrvatsku kulturnu baštinu.

Jedna od dobitnica priznanja je i Lucija Pejić koja dodaje:

Stvarno sam sretna što imam priliku raditi s ovim divnim ljudima mojim malim i velikim prijateljima. Nadam se da će biti još puno uspješnih predstava i da ćemo se družiti i kada završe predstave. Mislili smo da smo napravili dobar posao što se tiče predstave a sada smo to i potvrdili nagradom hrvatskog glumišta gdje smo osvojili 2 nagrede za nas dijecu i za cjelokupnu predstavu u kategoriji za mjuzikle i operete.
Pozdravljam sve male Von Trappove.
Tonka Pintarić i Jana Pogrmilović(Lizl),Tin Reba i Ivan Horak(Fridrich)
Meri Andraković i Dora Masle(Luisa),Marco Andrea Contini i Marin Bulić(Kurt),Magi Rezo i Nina Mandic(Brigita),Lucija Pejić i Cvijeta Ambrinac(Marta),Lea Šenk i Marija Sajter(Gretl)

hnkdobitnici

Foto: Scena.hr/facebook

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close