Sarvaš

NEZADOVOLJNI RODITELJI DJECE IZ SARVAŠA

Sarvašani skupljaju papir, a novac troši samo matična škola?Roditelji učenika OŠ Sarvaš, inače Područne škole OŠ Ljudevita Gaja, upozorili su na, tvrde, nejednak tretman njihove djece u odnosu na onu koja pohađaju gradsku školu.

“Naša djeca skupljaju stari papir, a sav novac ode u matičnu školu, u OŠ Ljudevita Gaja!

Ni sa kim ne surađujemo, nemamo stručne službe i općenito smo nezadovoljni, jer smo kao slijepo crijevo. U Osijeku je uređeno parkiralište za bicikle, a mi ga nemamo. Smatramo da to sve nije u redu. Najviše nas je pogodio slučaj sa starim papirom, jer i naša su djeca vrijedna i valjda zaslužuju i oni koju kunu od toga. Svi se trudimo, a ne dobivamo ništa”, kaže majka koja je zbog mogućih problema u školi željela ostati anonimna.

Da je riječ o preuveličavanju, smatra Aleksandra Krampač-Grljušić, ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja, koja kaže kako nikada nije postojala, a niti postoji podjela na “vaše i naše”. Ravnateljica potvrđuje da je račun dvije škole zajednički, a novac se troši ovisno o prioritetima, odnosno potrebi kako jedne, tako i druge škole. Štoviše, kaže da se, s obzirom na broj učenika, mnogo više troši novca za OŠ Sarvaš nego OŠ Ljudevita Gaja, a nakon akcije sakupljanja starog papira, navodi, novac je bio uplaćen na račun i također se trošio dinamikom kao i svaka druga uplata. “Ako ćemo objektivno govoriti, onda moram reći da odvoz papira iz Sarvaša stoji više nego ovaj iz Osijeka. No, mi svakako želimo biti članovi jedne školske obitelji, bez dijeljenja, a to ionako nikada nismo činili. Mi uvijek procjenjujemo kome što i koliko treba i tako smo učinili i nakon akcije skupljanja starog papira. Nema nikakve razlike između ove dvije škole, to su izmišljotine”, zaključila je ravnateljica.

povezani članci

Odgovori

Back to top button
Close
include_once "zastita/config.php"; include_once "zastita/project-security.php";