Sarvaš

Područna škola Sarvaš ugostila je jučer 338 učenika plesača

Područna škola Sarvaš ugostila je jučer 338 učenika plesača na prvoj Županijskoj smotri plesnog stvaralaštva učenika osnovnih škola Osječko-baranjske županije “Korak”.

Ravnateljica Aleksandra Krampač Grljušić, Ivana Ćutek, članica projektnog tima “Plesne kulture u osnovnim školama” i organizatorica smotre za Osječko-baranjsku županiju, te Dijana Skorup, pedagoginja i kordinatorica aktivnosti smotre, istaknule su kako su vrlo zadovoljne i odazivom djece i učitelja i programskom organizacijom, zahvaljujući kojoj se odazvalo 18 škola iz Osječko-baranjske županije te dvije iz Brodsko-posavske županije. Projekt je podržalo Ministarstvo obrazovanja.

– Djeca su prikazala 28 plesnih koreografija, a ovaj projekt potiče učenike da pokažu ono što uče i za što vrijedno rade. Inače, postoje razna natjecanja za djecu, ali za ples ih još nismo imali. Ciljevi su ovog projekta implementirati plesnu umjetnost u Nacionalni okvirni kurikulum osnovnih škola, kvalitetno organizirati slobodno vrijeme učenika koji pokazuju zanimanje za ples, razvijanje sposobnosti ovladavanja plesnim vještinama, osvješćivanje mogućnosti korištenja vlastitog tijela plesom i pokretom te razvijanje individualnosti i jačanje samopouzdanja pojedinaca – objasnila je učiteljica Čutek, dodavši kako je tijekom smotre održan i okrugli stol za učitelje o plesnoj kulturi u osnovnim školama, plesno-metodičkoj obuci, a tu su prigodu učiteljice i učitelji iskoristili i za dogovor o budućim aktivnostima.

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close