Najave SarvašSarvaš

“Tražit ćemo od HŽ-a uređenje postaje u Sarvašu”

Gradonačelnika Krešimira Bubala, pročelnike gradskih odjela te direktore gradskih poduzeća ugostili su jučer vijećnici Mjesnog odbora Sarvaš kako bi razgovarali o prioritetima i projektima koji će se provoditi u tom prigradskom naselju. Bubalo je kazao da mu je drago što u Sarvašu jača društveni život.Nakon sastanka s vijećnicima izjavio je da je Grad uvažio sve prioritete Sarvašana, a u proteklom, vrlo kratkom vremenu financirali su projekte vrijedne 21 milijun kuna – bilo da je riječ o školi, kanalizaciji, vodovodu, nogostupima, parkiralištima…

– Ove ćemo godine graditi autobusna ugibališta, priprema se i projektira biciklistička staza od Osijeka prema Sarvašu – izjavio je Bubalo. Najavljeno je rušenje objekata koji prijete sigurnosti mještana, a među prvima će biti srušen jedan u Miškinoj ulici.

– Upravo smo posadili drvorede, sanirali smo površine gdje je provedena kanalizacija… Ove godine želimo postaviti i spomenik hrvatskim braniteljima – najavio je grdonačelnik, dodavši da će od Hrvatskih željeznica zatražiti uređenje željezničke postaje u tom prigradskom naselju, u čemu je spreman pomoći i Grad.

Predsjednik Vijeća MO Sarvaš Marko Samardžić kazao je da je jako zadovoljan dogovorenim projektima, kao i onima koji su već završeni. “Najveći nam je problem, nakon što je završena obnova i ljudi se vratili kući, što je dosta toga ostalo neriješeno. Nogostupi su u lošem stanju, kao i dobar dio infrastrukture, primjerice odvodni kanali i neke ceste. Sve to, naravno, nije nastalo u mandatu sadašnjeg gradonačelnika, ali moramo to sada rješavati”, izjavio je Samardžić.

povezani članci

Odgovori

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close
include_once "zastita/config.php"; include_once "zastita/project-security.php";