Crna kronika

U Sarvašu uhićena dvojica osumnjičenika s 15 kilograma marihuane i oružjem

Pomoćnik načelnika krim policije 2. osječke Policijske postaje Silvio Šimurda izvijestio je na konferenciji za novinare da su policajci u četvrtak, 24. listopada, u šumi kod osječkog prigradskog naselja Sarvaš,uočili nepoznatu osobu, koja je nosila dvije vreće, a nakon što su tražili da se zaustavi, osumnjičenik je počeo bježati i bacio je vreće.

Policija ga je uhvatila i uhitila te je utvrđeno kako je riječ o 47-godišnjaku, a u vrećama je bilo više od 10 kilograma marihuane te dvije puške. U nastavku istraživanja uhićen je 48-godišnjak, koji se također dovodi u vezi s ovim kaznenim djelom, dodao je Šimurda. Temeljem naloga osječkog Županijskog suda u Sarvašu pretraženi su domovi i druge prostorije u vlasništvu dvojice osumnićenika, gdje su pronađene brojne stabljike, grane i osušeni cvjetni vrhovi marihuane.

Ukupno je tijekom istraživanja pronađeno više od 15 kilograma marihuane te okviri za automatsku pušku i više stotina komada streljiva za automatsko, pištoljsko i lovačko oružje, ističu u policiji. Osumnjičenici su nakon uhićenja predani pritvorskom nadzorniku osječko-baranjske PU i protiv njih slijedi kaznena prijava osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Related Articles

Pročitajte također i
Close
Back to top button