Crna kronika

Unatoč naporima liječnika, pothlađeni ribočuvar umro je u KBC-u Osijek

Ivan Galović (60), voditelj ribočuvarske službe Športsko-ribolovne zajednice Osijek, smrtno je stradao, a njegov kolega Tomislav Gerovac (58) nalazi se u bolnici, nakon što im je preksinoć oko 21.45 sati potonuo čamac na Staroj Dravi kod Bjelog Brda.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrđeno je da je došlo do utapanja 60-godišnjaka te da je 58-godišnji Gerovec prevezen u bolnicu. Policija i dalje provodi istragu oko ovog tragičnog događaja.

– Na Staroj Dravi kod Bijelog Brda zbog nadiranja vode u čamac došlo je do njegova potonuća s dva ribočuvara u njemu. Ribočuvari su spašeni iz hladne vode te su u pothlađenom i lošem stanju prevezeni kolima hitne medicinske pomoći u KBC Osijek – doznajemo iz priopćenja Županijskog centra 112 Osijek.

Prema dostupnim informacijama, policajci su pozvali ribočuvare zbog akcije koju su provodili na tom području, usmjerenu na ribokradice. Na mjesto događaja izišli su ribočuvari Galović, Gerovac i Peter Lazar. Ivan i Tomislav otišli su u čamac, dok je Lazar ostao na obali s policajcima koji su bili ondje s tri terenca. Prema jednoj verziji priče, Ivan Galović navodno je pokušao pokrenuti motor čamca, a uskoro su okupljeni na obali začuli kako Tomislav viče da im voda ulazi u čamac. Prema drugoj neslužbenoj verziji ribočuvari su propali kroz pod trulog čamca. Oba su završila u ledenoj vodi. Policajci su na obalu izvukli Tomislava Gerovca, dok je Ivicu na obalu izvukao treći ribočuvar. Pozvana je Hitna pomoć koja je pothlađene ribočuvare prevezla u osječki KBC. Galović je nakon dolaska liječničke ekipe još bio priseban, no u stanju šoka i nije govorio. Na žalost, tijekom noći je u bolnici, unatoč naporima liječnika, preminuo.

Milica Gerovac, supruga ribočuvara Tomislava, posjetila je supruga na Odjelu intenzivne njege u KBC-u Osijek. Prognoze liječnika za sada su optimistične.

– Noćas je bilo kritično, ali sada je bolje. Bila sam noćas oko pola 1 (u noći u srijedu, nap.a.) kod njega i jutros oko 7. Prebačen je na intenzivnu njegu na Interni odjel. Svjestan je, ali je još na aparatima. Liječnik je rekao da mora biti na promatranju – kazala je supruga Tomislava Gerovca.

Milica je sa suprugom vrlo kratko razgovarala jer je opravdano strahovala za njegovo zdravlje. Uz to što je i sam nastradao, bio je u velikom šoku zbog smrti prijatelja. Tomislav je nakon što je upao u Dravu u mutnoj ledenoj vodi igubio osobne stvari, mobitel i jaknu. Treći ribočuvar Peter Lazar, zbog velike tuge i šoka jučer, razumljivo, nije bio raspoložen za davanje izjava.

Foto: Davor Kibel
Oznake

povezani članci

Back to top button
Close